U.O u Travniku 15.06.2014.g

Zapisnik sa U.O u Travniku 15.06.2014.g.

-Na samom početku sastanka Preds. T.K. Mirza Karamović je izvjestio prisutne o slanju mladih golubova za Mađarsku na svjetsko prvenstvo. Poslata su 23 goluba i kod pregleda na granici 1 golub je izletio tako da su u Mađarsku stigla 22 mlada goluba.
-Kod prve trke zbog nemogućnosti prelaska granice Banja Luka nije imala kilometarske uvjete za održanje staze te su golubovi pušteni iz Kostajnice i njima je to služilo kao trening pa su trku ponovili drugi dan iz Rače i ta im se priznaje u rezultate.
Kod ovog puštanja iz Kostajnice Banjalučki golubovi ne učestvuju za kvotu na toj trci.
– Ahmet Isić za vrijeme takmičenja istupa iz svog kluba i zone i prelazi i takmiči u drugoj zoni te mu se u tom periodu po T.P diskvalificiraju trke. Usvojeno sa 27 glasova za diskvalifikaciju i 2 glasa protiv.
-Kup let ostaje Savudrija i leti se 22.06.2014.g.-nedjelja, punktovi za pakovanje su Čapljina, Bugojno, Novi Travnik, Vitez i Šešlije.
– Certifikat za Kup let je osigurao Zdravko Nikolić.
– Pratilac na Kup letu je Vlado Rašić.
-Nacional let je Jihlava u Češkoj i leti se 20.07.2014.g. punktovi za pakovanje će bit na 3 mjesta i to: Sarajevo, Lašva i Šešlije.
-Prstenovi za 2015.g. su naručeni (24,000 kom) a cijena će bit poznata naknadno jer će se uz uzeti broj prstenova morati uzeti i isti broj vakcina koje su neophodne za prelazak granice prema EU.
-Članarine prema Savezu se mogu uplaćivati na stari broj računa bez ikakvih smetnji te se pozivaju klubovi da izmire svoje obaveze


Odgovori