ZAPISNIK SA UPRAVNOG ODBORA 07.03.2021

ZAPISNIK SA UPRAVNOG ODBORA 07.03.2021

 

Na UO prisustvuje 21 delegat

 1. Do naredne skupstine  da se napravi disciplinski pravilnik (disciplinska komisija i strucni odbor ) i da se isti posalje  svim klubovima  da vidi isti i da se moze  o njemu rapravljat na skupstini. S tim da svi klubovi koji zele  kopiju istog moraju dostavit sekretaru kontakt mail na koji ce im bit poslat .
 2. Odluka o kupovini kamiona  odbijena  i to sa 5 glasova  protiv ostali suzdrzani
 3. Placanje UKUGP za polaganje certifikata za sofera  i pratioca je  usvojeno jednoglasno s tim da  zona  ima pravo izbora  gdje  ce  polagat (Hrvatska  ili Madjarska) i to jednom u 5 godina.( znaci samo polaganje  ne  i putne troskove )
 4. Tacka 4 vezana za  doping kontrolu koju zahtjeva  FCI usvojena  jednoglasno  da se vrsi doping kontrola  koliko FCi bude zahtjevao golubova.Drzavno prvestvo vezano za  doping usvojeno sa 16 glasova ZA 2 PROTIV i 3 SUZDRZANA  da se sve  kategorije  testiraju ali samo prva mjesta tj. Kratke staze, srednje staze, duge staze,maraton staze, all round kategorija i mladi golubovi . S tim golubovi koji budu testirani za  FCI naravno nece  se  opet testirat ,dogovoreno da UKUGP obezbijedi veterinara koji ce to obavit  uz ostatk komisije. SVE O DOPING KONTROLI I ZABRANJEM SUPSTANCAMA MOZE TE PROCITAT NA SAVEZNOJ STRANICI https://bhpismonose.com/wp-content/uploads/2020/12/ANTI-DOPING.docx.
 5. Disciplinski odbor zaduzen da odredi kazne za doping ,PTK UKUGP odlucuje o kontroli takmicara a o njegovoj eventualnoj kontroli kao takmicara odlucuje strucni odbor usvojeno jednoglasno
 6. Odredjivanje Kupa i Nacionala usvojeno sa 20 glasova za i 1 suzdrzan                                                  KUP let –               04.07.2021 TARNA MARE ( RUMUNIJA)
  NACIONAL let–   18.07.2021 TARNA MARE  (RUMUNIJA)
 7. U slucaju da se ne moze  preci granica iz nekih razloga prema EU KUP i NACIONAL ce se letit iz DJEVDJELIJE na isti datum ( UKUGP placa oba leta ) Jos je dogovoreno da UKUGP prizna ove staze takmicarima za drzavno prvenstvo koji nemaju zadanu kilometrazu i to za  ALL ROUND i DUGE staze ovo je usvojeno jednoglasno.
 8. Prijavne liste uz njih uplatit 10 km za godisnjak
 9. Plan leta
  Placanje clanarine
  Krajni rok je 01.04.2021 godine za slanje i uplacivanje
 10. Slanje mladih golubova na Svjetsko prvenstvo u Beograd ostavljeno da svaka zona sama odluci ko ce slat golubove s tim da PTK UKUGP ce javit koji je to broj golubova koji ce se slat jer je ukupno 30 komada
 11. Odredjivanje organizatora izlozbe je ostavljeno da strucni odbor odluci gdje ce  bit  i to sa 19 glasova za i 2 suzdrzana( zbog pandemije virusa COVID19 nije trenutno bilo ponuda za odrzavanje iste )
 12. Prijedlog od Zdravka Grabovca je bio da UKUGP kupi cipove za takmicare i da odredi rok do kada je klub duzan da vrati sve novce je ostavljen strucnom odboru sa predsjednikom da o tome odluci .
 13. Prijedlog Enesa Kovacevica da svaki klub sa 10 takmicara i 100 golubova moze letit sam za drzavno prvenstvo jednoglasno odbijen .
 14. Prijedlog Nenada Mitrovica da se odredi koji su kriterijumi za transport golubova odnosno sirina duzina i visina  Koliko golubova moze ici na kvadrat . Ostavljeno da strucni odbor donese prijedlog  do naredne  skupstine  i da se o tome raspravlja usvojeno jednoglasno

Odgovori