Prijedlozi za izmjenu TP

Prijedlozi izmjena TP

  1. Posavina – Enes Arapović
  2. Bugojno -Zijad Dedić
  3. Bijeljina- Dejan Brestovac
  4. Admir Konjić
  5. Neretva -Vlado Rašić
  6. Vitez -Goran Perić
  7. Klub Letač-Sarajevo

Klub Grabovac:

Obavezno korištenje elektronskog sata Funkhur ne samo na pakovanju,nego i na puštanju golubova.
Zadržati dosadašnji način takmičenja u savezu BiH,sa zonama podijeljenim u dvije grupacije gdje i “veliki”i “mali” imaju podjednake šanse da se bore za državno prvenstvo.

Klub Maraton:

U VEZI KUPA I NACIONALA
Na sudjelovanje kupa i nacionala da moze ici maksimalno 5 golubova. Ko je u mogucnosti da posalje 5 ili manje nije bitno znaci maksimalno 5 komada po ucesniku.

Da se kup i nacional broje samo kao kup i nacional,i da niko nema prvao ovo dvoje uzeti u obzir da bude od neke zone duga ili srednja trka,pa da pretrpajemo pakovanja kao i uvijek.

Pravo na kup i nacional da imaju svi clanovi saveza,bez obzira na to da li takmice ili netakmice sezonu starih golubova,normalno stim da moraju dati prijave golubova do odredjenog datuma,kao sto se i predaju prijave za trke u starim golubovima,tako da svi ti golubovi budu prijavljeni u savezu.

Pravo na kup i nacional da imaju samo golubovi sa BiH prstenovima.

Prijedlog kluba MARATON-NOVI TRAVNIK je da jednu trku kup ili nacional letimo prema PISTANY,a drugu prema ISTRI-SAVUDRIJI,tako da bi i juzna i sjeverna grupacija imala podjednako za osvajanje prvih mjesta.

Da kup i nacional placa savez kao i uvijek.

I jos jedan prijedlog konacno usvajanje maraton leta i po mogucnosti da savez i to organizuje.

LIJEP POZDRAV
Predsjednik kluba MARATON-NOVI TRAVNIK Semir Ibric

Klub Paloma -Zenica

Povodom odrzavanja upravnog odbora 26.1.2014 godine klub uzgajivača golubova pismonosa ,PALOMA, Zenica upucuje prijedlog za izmjenu clana 12 takmicarskog pravilnika. Uclanu 12 T.P. navedeno je da je za osnivanje podruznice za pakovanje golubova potrebno pismeno odobrenje predsjednika z.t.k i broj od 5 takmicara iz dva kluba sa 100 prijavljenih golubova.K.u.g.p. PALOMA Zenica predlaze da se navedeni broj od 100 golubova smanji na 50,normalno uz ucestvovanje dva kluba i pet takmicara. U obrazlozenju bih naveli osnovni razlog koji je inicirao ovaj prijedlog
a to je finansijska situacija velikog broja takmicara koji su do sada pakovanjem golubova u Vitezu morali putovati najmanje 100 km.,a pojedinci i do 200 za samo jedno pakovanje subotom i zavrsni stop nedjeljom.Uzevsi u obzir da imamo oko 14 staza godisnje.letarinu itd.jasno je da troskovi ovih
takmicara prelaze granice hobija te da su odustanja od takmicenja u potpunosti opravdana.
Apelujemo na clanove upravnog odbora da ovaj prijedlog podrze.

Sa postovanjem
predsjednik kluba Skrgo Mirza


Comments

Prijedlozi za izmjenu TP — 2 komentara

  1. Поздрав мој Зијаде,одговорно тврдим да Посавска зона немисли никоме лоше и ми би били најсретнији да сви могу да ово испуне,а искрено се надам да ће сванути дан кад ће држава бити подјељена у три групације и тада неће бити полемике око тога испуњава ли се овај услов или не,поздрав за тебе и све голубаре зоне Врбас.

  2. Pozdrav svima a posebno drugarima iz posavske zone. Lijepo su oni to smislili ima tu i pozitivnih stvari, ali ovo sa 20 takm. i 250 golubova je veselo. Tu su ocito samo na sebe mislili a pitanje glasi: sta bi oni da zive u vrbaskoj zoni .Kako bi napravili ove kilometre izmislili takmicare i golubove a o troskovima da i ne govorim, mislim na putovanje do susjedne zone.Moram priznati jako osjecajno i razumno hvala na razumjevanju i sa postovanjem predsjednik kluba Bugojno Dedic Zijad.

Odgovori