Zapisnik sa skupštine saveza BiH 2012

Skupština Saveza UKUGPBiH održana u Travniku sa početkom u 11 časova

Dnevni red:

  1. Izvještaj o radu za tekuću godinu i plan za 2013 godinu,
  2. Financijski izvještaj,
  3. Izvještaji po komisijama,
  4. Dopuna TP za Kup i Nacional ( da se ne može pakovati više od 3-5 golubova, te da Savez uz pojedinačno nagrađivanje pojedinaca nagradi i najuspješniji klub),
  5. Dodjela pehara i diploma za najuspješnije,
  6. Podjela godišnjeg biltena i prstenova za 2013 godinu,
  7. Razno: prijem novih klubova, obračun lista na nivou Saveza, banajlučka zona da li pripada geografski sjevernoj ili južnoj grupaciji.

Skupštini prisustvuju predstavnici 28 klubova sa 62 delegata.

1.Predsjednik Saveza je održao kratko izlaganje o radu predsjedništva i šta je urađeno u ovoj godini, te planove za narednu godinu. Tačka dnevnog reda usvojena sa 61 glasom za i jedan glas suzdržan.

2.Usvajanje financijskog izvještaja odnosno pojedinih rashoda iz Kup i Nacional leta uz objašnjenje blagajnika usvojen je sa 53 glasa za, 8 glasova protiv i jedan glas suzdržan.+

3.Nadzorni odbor je iznjeo mišljenje o dva kluba u Savezu koji do današnjeg dana nisu prezentovali svoje ID brojeve klubova, te da se do sljedeće godine odnosno do prijeve leta za narednu sezonu (01.04.2013.) dostave  preregistraciju kluba inače će biti isključeni iz Saveza.

Prijedlog usvojen sa 55 glasova za, 5 glasova protiv i 2 glasa suzdržana.

4.Kup i Nacional let, prijedlog, takmičar može upakovati više golubova s tim što tipuje 5 golubova kojima će se ova trka bodovati, te da se   nagradi pojedinac i najuspješniji klub.

Na tipovane golubove obavezno stavljati savezne kontrolne gumice.Prijedlog usvojen sa 61 glasom za i 1 glas suzdržan.

Članovi klubova koji ne takmiče golubove u toku sezone nemaju pravo takmičiti na saveznim takmičenjima kao što su Kup i Nacional.Usvojeno sa 49 glasova za, 8 glasova protiv i 5 glasova suzdržani.Tačka 16. Takmičarskog pravilnika dopunjena sa ovim usvojenim prijedlozima.

5. i 6. Podjela priznanja i biltena.

7.Prijedlog sarajevske zone da se nagrađivanje vrati na zone tako da svi imaju šanse da osvoje nagradu, međutim to povlači ukidanje grupacija što je dovelo do ponovnog glasanja da li ostaju grupacije ili da se nagrađivanje vrši po zonama.Glasalo se:57 glasova za ostanak grupacija, 2 glasa protiv i 3 glasa suzdržana.

Savez je postao bogatiji za još jedan klub iz Novog Travnika „ MARATON „

Prijedlog: održavanje web stranice da li ostaje dosadašnji Almir Jahić ili da preuzme Goran Perić koji obećava redovnije ažuriranje, te jedinstveni obračun listi i njihovo pohranjivanje na web, te kordinate svih članova po geografskoj širini i dužini, itd.Prijedlog usvojen jednoglasno web stranicu ubuduće preuzima Perić te da mu savez plati 500,00 km za jedinstveni obračun lista koji će on na CD-u poslati svim klubovima.

Prijedloge Nikolića da se nagradi E kategorija (odnosno maraton) , pored pojedinačnog nagrađivanja da se nagrade i tri (3) ekipe sa maraton letova.Prijedlog usvojen i dopunjen da ekipu maraton leta čine tri(3) goluba.Tačke 16. i 65. Takmičarskog pravilnika izmjenjene odnosno dopunjene.

Prijedlog Muzafera Redžića da na višednevnim trkama obračun o prispjecu goluba bude po njegovom dolasku a ne po obracunu ( odnosi se na dane poslije, odnosno kada brzina opadne ispod normale).Usvojeno te tačka 39.Takmičarskog pravilnika izmjenjena.

Sekretar:

Comments are closed.