Zapisnik sa UO 13.10.2013

Sastanak upravnog odbora održan u Travniku 13.10.2013. godine

Dnevni red:

–    verifikacija rezultata,
–    izrada godišnjaka,
–    razno.

Sastanku prisustvuje 17 klubova, a usvajanje tacaka dnevnog reda se vrsi brojanjem glasova
prisutnih clanova, odnosno predstavnika klubova i usvaja se nadpolovicnom vecinom prisutnih.
Prva tacka dnevnog reda usvojena sa 16 glasova za i jedan glas protiv.Samir Lugonja klub Cursija je imao primjedbu na letove neretvanske zone i sarajevske zone gdje je predsjednik TK Djevad Zolota odobrio pustanje golubova ( radilo se o rezervnim stazama) tj. bio je blagovremeno obavjesten o promjenama plana leta ove dvije zone.Medjutim ovaj problem je isao na glasanje „ da li se priznaju letovi ove dvije zone „ gdje je rezultat bio 11 glasova za , 2 glasa protiv i 4 suzdrzana.

Druga tacka je usvojena jednoglasno, izrada godisnjaka je dodjeljena Admiru Konjicu zv. Bato.Napominjem sve klubove da su duzni da do 01.11.2013.godine dostave u elektronskoj formi ( priloge, fotografije, tekstove, spiskove clanova klubova ili u protivnom urednik ce objaviti clanove klubova iz predhodnog godisnjaka, svaki klub je duzan kupiti godisnjak po broju prijavljenih clanova u adresaru) na e.mail urednika.

Prijedlog posavske zone „ kandidatura za organizaciju revijalne izlozbe sportskih golubova pismonosa u Bosni i Hercegovini“.Organizator izlozbe posavska zona, datum odrzavanja 10.01.2014. – 12.01.2014. godine.Prostorija odrzavanja izlozbe je fiskulturna sala srednje skole koja ce biti obezbjedjena fizickim i video nadzorom.Upravni odbor je podrzao ovu izlozbu sa malim korekcijama a to su da izlozba nece biti saveznog karaktera jer nemamo golubova sa rezultatima po pravilniku FCI, niti imamo golubove sa dvogodisnjim rezultatima, te je doslo do izmjena u datumu odrzavanja pa je pocetak izlozbe 11.01.2014. godine subota ( prijem exponata, ocjenjivanje, dodjela priznanja, golubarsko vece, a u nedjelju 12.01.2014. aukcija golubova, zatvaranje izlozbe i izdavanje exponata).Za sve informacije vezane za izlozbu obratite se predsjedniku posavske zone Sasi Lazicu.

Sekreta : Mirza Uzejrovic

Comments are closed.