ZAPISNIK SA UO 02.10.2011

Udruženje klubova uzgajivača golubova pismonoša  u BIH

Travnik, 02.10.11

                         SASTANAK UPRAVNOG ODBORA

Dnevni red

  1. Verifikacija rezultata za sezonu 2011
  2.  Izrada godišnjaka( tiraž,način plaćanja,cijena itd)
  3. Izrada pehara i godišnjaka
  4. Razno

ODLUKE PO DNEVNOM REDU

1. Po prvoj tačci dnevnog reda predsjednik S.T.K. iznio je nepravilnosti takmičenja u 2011 godini.

Članovi upravnog odbora donjeli su odluku glasanjem 11 (ZA) i 3 (PROTIV) da se postupi po pravilniku te su tako diskvalifikovani za ovu sezonu sljedeći:

–          Dušan Kurešević, takmičenje starih golubova zbog neregularnosti u takmičenju

(Član 54.) takmičarskog pravilnika

–          Lašvanska zona,  9-a staza, zbog dodavanja golubova koji nisu prijavljeni u listama  zbog ostvarivanja kvote od 100 golubova ( Član 69.) takmičarskog pravilnika

–      Svi golubovi sa stranim prstenovima kod kojih vlasnik uz prijavnu listu nije       dostavio kopije vlasničkih kartica, (Član 13.) takmičarskog pravilnika

Tako da je odluka donešena da se usvajaju rezultati sa korekcijom listi.

Izrada godišnjaka( tiraž,način plaćanja,cijena itd)

Odluka je donešena da će predsjednik S.T.K. uređivati i vršiti distribuciju godišnjaka,diploma i kartica za prstenove za 2012 godinu.

Cijena godišnjaka bit će formirana po štampanju godišnjaka i dužni su ga kupiti svi članovi  koji se nalaze upisani  u adresaru godišnjaka. Plaćanje godišnjaka će se vršiti na skupštini saveza isključivo gotovinski.

Svi klubovi i pojedinci koji trebaju dostaviti slike, pisane tekstove i sve što je interesantno za godišnjak dužni su da to 31.10.2011. elektronski putem dostave na e-mail adresu predsjednika S.T.K. Konjić Admira .

Izrada pehara i godišnjaka

Odluka  upravnog odbora je donešena da sekretar saveza uređuje i štampa diplome i pločice na peharima.

 

  1. Razno

Na sastanku upravnog odbora najavili su ostavke, predsjednik saveza, blagajnik saveza i predsjednik savezne TK,  tako da će funkcije vršiti do redovne izvještajne skupštine a klubovima je dato vremena i prostora da na toj skupštini izaberu novo predsjedništvo i blagajnika.

Blagajnik je na upravnom odboru zamolio koji su dužni prema savezu određena sredstva da to što prije izmire tako da može blagajnu uredno predati budućem blagajniku.

Comments are closed.